MENI

1

Delegacija krovne kuće bh. nogometa će prisustvovati finalu Svjetskog klupskog prvenstva

Vico Zeljković, Adnan Džemidžić i Marko Miličić čine delegaciju NS Bosne i Hercegovine koja boravi u Saudijskoj Arabiji i koja će imati priliku uživo da gleda finale 20. jubilarnog FIFA Svjetskog klupskog prvenstva.

Razlog boravka navedene delegacije u Saudijskoj Arabiji je FIFA samit koji je održan jučer, a na kojem je predstavljen novi model Svjetskog prvenstva klubova koji će se primjenjivati od 2025. godine u Sjadinjenim Američkim Državama.

Osim toga tema samita bile su i promjene u organizaciji U-17 Svjetskih prvenstava koja će se održavati svake godine, govorilo se i o sudijskim postigunćima, modernoj tehnologiji kao dijelu današnjeg nogometa te o ženskim omladinskim takmičenjima.

Predsjednik NS/FS BiH Vico Zeljković je tokom dana imao više bilateralnih sastanaka sa kolegama iz drugih saveza FIFA Konfederacije.

U Džedi će večeras biti odigrana finalna utakmica Svjetskog klupskog prvenstva u kojem će se sastati Manchester City i Fluminense, a susretu će prisustvovati i delegacija NS/FS BiH.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista