MENI

2

Delegacija Svjetske taekwondo federacije posjetila OK BiH

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine danas je posjetila delegacija Svjetske taekwondo federacije predvođena predsjednikom Chungwon Choueom, članom Izvršnog odbora Metinom Sahinom, te generalnim sekretarom Jeongkang Seom, u pratnji predsjedavajućeg Predsjedništva Taekwondo saveza BiH Samira Šarića, člana Predsjedništva Augusta Orlovića i generalnog sekretara Vedrana Ćubele.

Delegaciju su primili predsjednik OK BiH Izet Rađo i potpredsjednik Marijan Kvesić.

Tokom razgovora istaknut je odličan rad Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine, kao i izvanredna suradnja u realizaciji mnogih projekata Taekwondo saveza BiH i OK BiH.

– Želim da istaknem izvanredan rad Taekwondo saveza BiH predvođenog predsjednikom Samirom Šarićem kako u takmičarskom, tako u organizacionom smislu, te se nadam da će Bosna i Hercegovina na jednoj od sljedećih edicija Olimpijskih igara osvojiti olimpijsku medalju upravo iz ovog sporta – istakao je predsjednik Choue, te je dodao da je do sada posjetio mnogo svjetskih zemalja, ali da se u Bosni i Hercegovini i Olimpijskom komitetu BiH osjeća posebno dobrodošlim.

Predsjednik OK BiH zamolio je predsjednika Choue da podrže napore Taekwondo saveza BiH u izgradnji infrastrukture za taekwondo sport u BiH, odnosno nacionalnih trening centara, te da nastave podržavati Taekwondo savez kao što su to radili do sada.

Uz pomoć OK BiH i prijatelja iz inostranstva taekwondo sport će se zasigurno nastaviti putem progresa i razvoja svih oblasti djelovanja koje su neophodne za konačni cilj – savremene uslove za trening i uspjehe naših sportista, saopćeno je iz Olimpijskog komiteta BiH. 

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista