MENI

2

Didier Deschamps ostaje na klupi Tricolora i poslije Svjetskog prvenstva, kako će reagovati Zidane

Selektor nogometne reprezentacije Francuske Didier Deschamps odlučio je ostati na ovoj funkciji do završetka Evropskog prvenstva 2024. godine, prenosi francuski list Parisien.

Francuski mediji podsjećaju da je Deschamps najavio da će se povući po završetku Svjetskog prvenstva u Kataru, a na njegovo mjesto trebalo je da dođe Zinedine Zidane, koji je odbio nekoliko ponuda, jer je čekao da preuzme selekciju Francuske.

Čelnici Nogometnog saveza Francuske nakon novih sjajnih partija Deschampsu ostavili mogućnost da sam odluči. On je priznao da je dogovor između njega i čelnika FFF bio da se ispuni cilj oko plasmana u polufinale i da se nakon toga priča o njegovoj budućnosti. Francuska je savladala Englesku 2:1 u četvrtfinalu Mundijala, a u polufinalu Trikolori će se sastati sa Marokom.

“Imam u svojim rukama odluku o budućnosti, tako da ću uskoro prelomiti. Igrat ćemo u polufinalu, onda ćemo vidjeti šta će da bude. Lijepo je ostvariti cilj, koji je zadala FFF, kao i predsjednik Noel Le Graet. Želim samo da uživam u ovoj pobjedi“, rekao je Deschamps poslije meča sa Engleskom na pitanje da li ostaje selektor Francuske.

On je sa Francuskom osvojio SP 2018, Ligu nacija 2021. godine i poražen je u finalu EP 2016. od selekcije Portugala.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista