MENI

234

Đoković sa ivice poraza velikim preokretom do 39. Masters titule

U najboljem meču u 2023. godini, Novak Đoković je poslije gotovo četiri sata savladao Karlosa Alkarasa sa 2:1 za titulu u Sinsinatiju.

Nevjerovatan duel odigran je sinoć u Ohaju.

Vidjeli smo nevjerovatne poene, borbu do posljednje kapi znoja i prava je šteta što obojica nisu mogli sa peharom da izađu sa terena.

Đoković je vodio 4:2 u prvom setu, a onda potpuno fizički pao. Iskoristio je to Alkaras da dobije uvodni dio igre sa 7:5 i napravi brejk na početku drugog seta.

Kod rezultata 2:1 za Alkarasa doktori su mjerili puls Đokoviću i činilo se da će možda predati meč.

Međutim, odlučio je da nastavi, uspio nekako da dođe do energije i snage i izjednači na 4:4.

Kasnije je u taj brejku spasio jednu meč loptu i izjednačio rezultat.

Treći set bio je potpuni rolerkoster. Đoković je bio bolji igrač u tom dijelu igre, propustio seriju brejk lopti, ali poveo sa 5:3 i ispustio dvije meč lopte na servis mladog Španca.

Alkaras je smanjio na 5:4, a onda Đoković nije iskoristio još dvije meč lopte na svoj servis, pa je prvi igrač svijeta došao do 5:5.

I kod 5:5 Novak je imao brejk lopte na servis rivala koje nije iskoristio i činilo se da će sa psihološkom prednošću Karlos ući u taj brejk.

I odlučujući gem bio je potpuno “lud” – Đoković je vodio 3:0, Alkaras izjednačio na 3:3, ali je ključni mini brejk Novak napravio za 5:4 i potom osvojio dva poena na svoj servis za treću titulu u Sinsinatiju u karijeri.

Za Đokovića je ovo 39. Masters pehar, a napravio je lijepu uvertiru za US open, koji počinje za sedam dana, a na kojem će upravo Alkaras braniti titulu.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista