MENI

9

Doček vicešampiona svijeta, na balkonu i Đoković i košarkaši Srbije

Za košarkašku reprezentaciju Srbije koja je osvojila srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Manili, organizovan je svečani prijem kod predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, nakon čega su izašli na balkon Starog dvora.

Selektor Srbije se zahvalio na podršci.

“Dobro veče svima, lijepo vas je ovako vidjeti. Pitam se da li smo zaslužili da dođete u ovolikom broju. Mi smo osjetili da ste sa nama u Manili, hvala vam puno, živjela Srbija”, rekao je selektor Pešić

Najprije je na balkon izašlo rukovodstvo saveza na čelu sa Predragom Danilovićem, a potom i stručni štab.

Potom su redom izlazili reprezentativci, da bi najveći aplauz dobio Boriša Simanić koji je izašao posljednji.

“Hvala vam što ste došli u ovolikom broju, velika je čast biti ovde i braniti boje naše države. Živjela Srbija”, rekao je kapiten Stojačić.

Novak Đoković nakon osvajanja US opena i 24. grand slam titule u karijeri pridružio se košarkašima na balkonu Starog dvora.

Kapiten reprezentacije istakao je da mu je bila čast što je predvodio ove momke.

“Hvala svima šo ste nas dočekali u ovolikom broju. Ne znam šta bih rekao poslije svih vas, pogotovo jer nisam neki govornik. Ovo je sjajna grupa momaka, jedna od najboljih sa kojima sam sarađivao. Bila mi je čast da ih predvodim kao kapiten”, rekao je kapiten Bogdan Bogdanović.

Predsjednik Srbije obećao je košarkašima 200 hiljada eura kao nagradu za osvajanje zlata na OI

Selektor Srbije istakao je da će se reprezentacija spremiti za Olimpijske igre u Parizu, i istakao da je podrška navijača u Manili značila ekipi.

“Ono što niste vidjeli je to da su se ovi momci dobro pokidali u procesu. Ovo je prilika da kažem da se baš ponosim svim igračima. Da se ponosim Gagom za sve što je uradio, mojim trenerim i cijelom osoblju. Sad nas očekuju Olimpijske igre, taj proces će biti dosta teži jer su sada očekivanja još veća, siguran sam da imamo vremena. Ono što smo mi vidjeli u Manili je oduševljenje naših navijača. Možda tamo nismo bili najbrojniji ali smo bili najglasniji, to nam je davalo snagu”, rekao je Svetislav Pešić.

Predsjednik košarkaškog saveza Srbije govorio je o uspjesima Srbije u košarci ovog ljeta.

“Želim da iskažem veliko poštovanje prema svim ljudima, najviše profesoru Gagi Radovanoviću, svi znamo zašto. Ovo ljeto je bilo prelijepo za košarkašku Srbiju, juniori su u Nišu osvojili zlato, basketaši 3h3 zlato i sada su i košarkaši osvojili srebro”, rekao je Danilović.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista