MENI

9

Dva velika sportska reprezentativna spektakla danas u Sarajevu

Najveći sportski događaj koji jedan sportista može da doživi je finale Svjetskog prvenstva, a veliko finale a mnogi od reprezentativaca Bosne i Hercegovine igrali su ih više od jednog danas igra reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci.

Danas odnosno večeras od 20 sati domaćini smo svog 6 finala na smotri najboljih reprezentacija svijeta, na 13. Svjetskom prvenstvu koje se održava u Sarajevu u Areni Hills dočekujemo vjerovatno najvećeg rivala i pravog takmaca za finale selekciju Irana.

Naši Zlatni momci nikad nas nisu izdali, uvijek su ostavljali srce na terenu, a njihove brojne medalje najbolji su pokazatelj za to,. Nadamo se da će publika podržati Zlatne momke trebat će im glasno navijanje u borbi protiv ponajviše 2,47 cm visokog gorostasa iz Irana Morteze Merzada drugog najvećeg čovjeka planete prema nekim informacijama ali sigurni smo da će selektor Ifet Mahmutović smisliti nešto kako bi ga što lakše zaobišli na mreži.

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine igra meč 9. kola druge faze kvalifikacija za Svjetsko košarkaško prvenstvo, također sa početkom od 20 sati u dvorani Mirza Delibašić košarkaški Zmajevi dočekuju Mađarsku.

Utakmica je od velikog značaja obzirom da smo trenutno 4. u grupi sa bodom manje od pozicije koja donosi nastavak takmičenja pa je svaka pobjeda krucijalna. Znali smo od ranije da nećemo moći računati na Nurkića i Musu, malo pred okupljanje ostali smo bez kapitena i kako selektor Adis Bećiragić kaže stuba reprezentacije Miralema Halilovića, a pred sami dolazak na okupljanje povrijedio se i Emir Sulejmanović. Ni tu nije bio kraj problemima, naime jučer su stigle nove informacije o povredama, a upitan je nastup Edina Atića i Johna Robersona ali bi me moglo dogoditi da obojicu gledamo, a ovo se posebno odnosi na Robersona.

Možemo mi slomiti Mađare nije ni kod njih sjajno i njima nedostaje Adam Hanga najbolji igrač sigurno i saigrač našeg Džanana Muse u Realu, ali sigurni smo i da će Kamenjaš, Gegić, Vrabac, Tomić, Lazić i ostatak nešto podmlađene ekipe ostaviti srce na terenu za pobjedu.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista