MENI

3

Džanan Musa i Kraljevi ponovo savladali Partizan u Beogradu

I četvrti meč play-offa košarkaške Eurolige između Partizana i Reala ponudila je istinsku dramu.

Madriđani su odlično otvorili meč u beogradskoj Štark Areni, prvu četvrtinu su dobili sa 15:27, ali domaćin se i ovaj put agresivnom odbranom vratio u igru, pa se na veliki odmor otišlo prednošću Kraljeva od 42:45.

Ostatak utakmice protekao je uz pravu neizvjesnost, igralo se koš za koš pa je završnica susreta i ovaj put donijel triler. Na minut i po prije kraja semafor je pokazivao 78:80, ali skok Tavaresa u napadu uz poene i dodatno slobodno bacanje prelomila je susret, nakon toga i Džanan Musa je poentirao i sve je bilo riješeno, a konačni rezultat glasio je 78:85.

Adam Hanga i Walter Tavares bili su najefikasniji kod Reala sa po 15 poena, pratio ih je Gabriel Deck sa 14 koji je u zadnjoj dionici zbog povrede morao napustiti teren. Džanan Musa također je pružio odličnu partiju, upisao 14 poena, osam skokova i tri asistencije.

Kod Partizana se istakao Zach Leday (25 poena). Peta utakmica, na kojoj pada konačna odluka o plasmanu u Final Four, igrat će se u srijedu. Domaćin je ovog puta Real, u svom Wizink Centru. Zanimljivo da u ovoj seriji zasad nijedna ekipa nije ostvarila trijumf na domaćem parketu.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista