MENI

Euroleague
Euroleague

Džanan Musa ponovo najefikasniji igrač u novoj pobjedi Real Madrida

U okviru 12. kola Eurolige, snage su odmjerili Olympiakos i Real Madrid, a neizvjestan meč na kraju je pripao Kraljevima 71:77.

Prva četvrtina pripala je igračima Real Madrida. Bolje su otvorili utakmicu, pa je rezultat prve četvrtine bio 19:23 u korist Madriđana.

Druga četvrtina donosi Realu nešto veću prednost, ali košarkaši Olympiakosa uspjeli su je smanjiti na samo poen razlike, na poluvrijeme se otišlo rezultatom 36:37.

Treća četvrtina bila je izuzetno uzbudljiva. Real Madrid je u jednom trenutku imao sedam poena prednosti, ali grčki tim je uspio napraviti preokret. Ipak, u samom završetku četvrtine, Real je uspio vratiti 4 poena prednosti i završiti četvrtinu s rezultatom 57:61.

Četvrta četvrtina je pripala boljoj ekipi na parketu. Real Madrid je sačuvao i blago uvećao prednost te zasluženo slavio još jednu pobjedu 71:77.

Naš reprezentativac Džanan Musa bio je najefikasniji igrač meča. Ubacio je 23 poen, dodao tri skoka i jednu asistenciju. Hezonja je upisao 18 poena, dok je kod domaćih Walkup upisao 17 poena.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista