MENI

Maccabi - Real M 70:99
Maccabi - Real M 70:99

Džanan Musa s Realom pregazio izraelski Maccabi u Beogradu, za maksimalnu 10. pobjedu u Euroligi

Košarkaši Real Madrida sinoć su u Beogradu održali čas košarke izraelskom Maccabi Tel Aviv u meču 10. kola Eurolige, a rezultat je bio 70:99.

Kraljevski tim je furiozno otvorio utakmicu i u prvih deset minuta postigli su pomalo nevjerovatnih 36 poena obzirom da je Maccabi poznat kao ekipa koja igra solidnu odbranu, a nakon 10 minuta zaostajali su 15 poena. Već tada je praktično meč bio riješen, a prednost Reala je do kraja samo rasla do konačnih 99:70 u korist Madriđana.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa odigrao je odličan meč. Postigao je 15 poena, uhvatio 3 skoka i podijelio 4 asistencije. Najefikasniji je kod Madriđana bio Walter Tavares sa 19 poena i 8 skokova, dok je Mario Hezonja ubacio 16 koševa. Sa druge strane istakli su se Lorenzo Brown sa 16 i Josh Nebo sa 14 poena.

Fenomenalni Real je sada na učinku od deset pobjeda u isto toliko mečeva i suvereno drži lidersku poziciju na tabeli Eurolige sa tri pobjede više od ljutog rivala Barcelone. Maccabi je usprkos novom porazu zadržao 7. poziciju i na omjeru su od po 5 pobjeda i poraza.

Podsjećamo, Maccabi domaće utakmice u Euroligi igra u Beogradu nakon što mu je Srbija ukazala gostoprimstvo zbog poznate situacije u Izraelu.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista