MENI

3

Džanan Musa srušio Barcelonu!

21. kolo košarkaške Eurolige donijelo nam je još jedan El Calsico između Real Madrida i Barcelona, sjajan meč, a na kraju je slavila ekipa Reala nakon produžetaka rezultatom 91:86.

Regularni dio završen je sa 73:73. Katalonci su vodili na otvaranju utakmice i većinom prvog poluvremena, a imali su priliku i da odu na dvocifren broj poena, a na pauzu se otišlo rezultatom 32:39 za Katalonce.

U nastavku slična igra na terenu, Barcelona je imala vodstvo, Real se vraćao, a Barca ponovo sticala prednost, sve do samog finiša susreta kada se Madriđani u potpunosti rezultatski vraćaju u igru i egal, a utakmica odlazi u produžetke, gdje se na kraju na krilima publike i našeg Džanana Muse bolje snalaze “Kraljevi” za konačnih 91:86.

Džanan je imao odličnu rolu, postigao je nekoliko bitnih poena u prvom poluvremenu, a u produžecima je bio sjajan jer je postigao pola poena domaćeg tima ali i svojih pola poena, tačnije 9. Susret je završio sa 18 poena i tri asistencije od čega je jedno sjajno proigravanje za Tavaresa.Poenterskom učinku dodao dvije asistencije i dvije ukradene lopte i sigurno je bio jedan od najzaslužnijih u slavlju Reala.

Deck je također odigrao sjajnu partiju, meč je završio sa 23 poena, sedam skokova i jednom asistencijom.

Nevjerovatan je bio Sergio Llull uz sjajan učinak sa klupe ubacio je 17 poena od čega je bilo nekoliko ključnih u posljednjoj četvrtini. U Barceloni prvo ime bio je Mirotić sa 15 poena i dva skoka.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista