MENI

image-297

Džeko nakon novog poraza: ‘I mi igrači treba da se zapitamo…’

Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras na stadionu “Bilino polje” u Zenici od Mađarske rezultatom 1:2 (0:1) u okviru 4. kola grupe A3 UEFA Lige nacija.

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko nije bio zadovoljan nakon novog poraza Zmajeva.



“Promijenili smo formaciju, pokušali nešto drugačije, jer su nam nedostajala dva važna igrača. Krenuli smo jako dobro, imali dvije šanse i htjeli smo da igramo, imali voljni momenat i ne znam šta se onda desilo. Oni su počeli da igraju dugim loptama, a mi to prihvatili. Onda primimo gol iz greške, na ovom nivou to se kažnjava. Gazibegović i Tahirović su imali šanse, nije bilo sreće. Naša najveća greška je što smo stali, vidilo se da Mađarima nije bilo svejedno. Sve ekipe u grupi su dva „levela“ iznad nas, ali ne treba se unaprijed predavati. Na svim utakmicama smo imali aktivan rezultat skoro do samog kraja utakmice”, rekao je Džeko.

“Kao i zadnja utakmica protiv Njemačke, moramo da učimo iz grešaka, ali nam nekako nam treba puno vremena. I mi igrači moramo da se zapitamo šta radimo na terenu i koliko dajemo od sebe. Trka, požrtvovanost, sve je to lijepo, ali treba ubaciti malo više kvaliteta bez straha”, zaključio je bh. kapiten.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista