MENI

1

Džeko: Ovaj gol se već zaboravlja, meni su bitne pobjede

Kapiten Fenerbahčea Edin Džeko jučer je pomogao svom timu da dođe do pobjede protiv Samsunspora (2:0).

Naš reprezentativac je u 62. minuti pogodio za vodstvo Fenera od 1:0 i to mu je bio već treći gol u turskoj Superligi na dvije odigrane utakmice.

“Došli smo ovdje da pobijedimo, bilo nam je manje bitno na koji način. Željeli smo samo tri boda i zasluženo smo ih osvojili. Propustili smo zabiti u prvom poluvremenu, ali nastavili smo igrati smireno i golovi su došli u nastavku”, rekao je Džeko poslije utakmice.

Bh. napadaču je za sinoćnji gol asistirao Cengiz Under, najnovije pojačanje Fenerbahčea, s kojim je Džeko bio saigrač i u Romi.

“Nisam znao da je Underova prva asistencija u Romi bila za mene, evo i sada se to dešava u Fenerbahčeu. On je sjajan igrač i bit će veliki dodatak za naš tim. Znam ga dobro, tri godine smo igrali zajedno u Romi”.

Govorio je Džeko i o Fredu, pojačanju iz Manchester Uniteda.

“Fred još nije na 100% spreme, odigrao je manje utakmica od nas. Ali nema potrebe posebno predstavljati Freda, znamo svi kakav je fudbaler. Žao mi je što mu je VAR poništio gol u prvom poluvremena, nesretno za njega. Mislim da je njegovo dovođenje vrlo dobar transfer za Fenerbahče”.

Džeko je potom najavio predstojeće izazove.

“Ovaj gol koji sam postigao se već zaboravlja. Bitno mi je da pobjeđujemo utakmice. Pred nama je mnogo teških utakmica, prvo u Konferencijskoj ligi pa i u Superligi. Nemamo puno prostora za greške i zato se trebamo fokusirati na predstojeće utakmice i pobjede. Moramo uvijek biti gladni uspjeha”.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista