MENI

1

Džeko postigao dogovor s Fenerbahceom, čeka se zvanično predstavljanje

Kapiten nogometne reprezentacije BiH Edin Džeko je doputovao u Tursku, a odmor će provesti u Antalyji i Marmarisu sa svojom porodicom, potvrdio je poznati turski novinar Yagiz Sabuncouglu koji je dodao kako će sada Džeko čekati Fenerbahce da ga pozove na službeni potpis ugovora.

Džekin menadžer Allessandro Lucci je ranije stigao u Istanbulu gdje je razgovarao o detaljima ugovora iskusnog napadača s Fenerbahceom, a već se vratio u Italiju pa se pretpostavlja da je sve dogovoreno.

Upravo je to potvrdio i Sabuncouglu koji je naveo da su se dvije strane konačno dogovorile te kako transfer samo još treba službeno da se objavi, a najava je prije nekih sat vremena napravljena na zvaničnoj stranici kluba.

Podsjećamo, Džeko po isteku ugovora napušta Inter u koji je došao prije dvije godine iz Rome, a kako sada stvari stoje raniji natpisi da nema ništa od produženja ugovora sa Nerazzurima pokazali su se tačnim.

Prethodno je još igrao za Manchester City, Wolfsburg, Teplice, Usti nad Labem i Željezničar, a Turska je šesta zemlja u kojoj će Dijamant prikazati svoje nogometne sposobnosti.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista