MENI

1

Džemidžić i Zavrl klubovima predstavili nove UEFA pravilnike o licenciranju

U prostorijama NSBiH u Sarajevu danas je održan seminar o licenciranju klubova koji su otvorili generalni sekretar NSBiH Adnan Džemidžić i šef licenciranja klubova u UEFA, gospodin Aleš Zavrl.

Na seminaru su učestvavali direktori i finansijski službenici klubova „m:tel“ Premijer lige Bosne i Hercegovine, kao i predstavnici SFK 2000 Sarajevo koji se takmiči u Premijer ženskoj ligi BiH i UEFA Ligi prvaka za žene.

Klubovima su predstavljeni novi UEFA pravilnici o licenciranju klubova za narednu takmičarsku sezonu, i to: Pravilnik o licenciranju i finansijskoj održivosti, Pravilnik o licenciranju klubova za UEFA takmičenja Ligu prvaka, Evropsku i Konferencijsku ligu, kao i Pravilnik o licenciranju klubova za UEFA Ligu prvaka za žene.

Gost iz UEFA je prezentirao nove pravilnike o licenciranju klubova, a članovi administracije za licenciranje klubova NSBiH su predstavili nove odredbe iz pravilnika na osnovu kojih će biti pripremljeni pravilnici o licenciranju klubova za međunarodna i domaća takmičenja u sezoni 2023/24.

Pravilnici će biti usklađeni sa standardima UEFA do kraja 2022. godine. Novi pravilnici za međunarodna i domaća takmičenja će biti u primjeni od početka 2023. godine.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista