MENI

1

Džudašica Amina Merjem Hebib stigla do srebra i bronze u Tunisu

Mlada reprezentativka BiH u džudou Amina Merjem Hebib okitila se srebrom i bronzom u Tunisu na Afrika Openu. Afrika Open je zvanični IJF turniru koji se boduje za svjetsku ranking listu, naša takmičarka je u konkurenciji kadeta U18 osvojila srebro, dok je u konkurenciji juniora (U21) osvojila bronzu.

Ovo je najveći uspjeh ženskog džudoa u Bosni i Hercegovini u posljednje vrijeme. Amina Merjem Hebib je najviše rankirana mlada bh. džudistkinja na svjetskoj ranking listi: U konkurenciji kadeta je u top 15 na svijetu po zvaničnoj ranking listi u svojoj kategoriji, dok je u konkurenciji juniora u top 30 na svjetskoj ranking listi.

Ovakve sportske vijesti i uspjeha u vrhunskom sportu nema na zvaničnim stranicama i društvenim mrežama, niti saveza niti drugih bitnih sportskih organizacija. Bez obzira na sve, mi idemo svojim putem kao i do sada, a našu Aminu Merjem u ovoj godini očekuje, ako Bog da, EYOF, Evropsko prvenstvo i Svjetsko prvenstvo poručio je Karim Hebib, prvi čovjek Džudo kluba ON1, koji se zahvalio medijima na konstantnoj podršci.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista