MENI

1

Edin Džeko i Nerrazuri među 8 najboljih u Ligi prvaka, historijska noć čudesnog Haalanda

Sinoć smo saznali dva nova putnika u četvrtfinale nogometne Lige prvaka. Među osam najboljih gledat ćemo našeg Edina Džeku i njegov Inter.

Nerazzuri su preživjeli gostovanje na Dragaou kod Porta, a posebno zanimljiv je bio sam finiš utakmice, Dumfries je vadio loptu sa gol linije, Taremi je pogodio stativu za domaće, a zatim i Grujić prečku, ali i pored toga Italija će ukoliko Napoli odbrani dva gola prednosti imati tri predstavnika u četvrtfinalu.

Kapiten nogometne reprezentacije BiH Edin Džeko igru je napustio u 70. minuti utakmice, u solidnoj partiji u kojoj je nekoliko puta zaustavljen u solidnim prilikama uspio je zaraditi i žuti karton.

Manchester City je bio fenomenalan u uzvratu sa Leipzigom. Izabranici Pepa Guardiole sa 7:0 demolirali su predstavnika Njemačke, a briljirao je fenomenalni Norvežanin Erling Haaland sa 5 pogodaka dok su po jedan dodali Gundogan i De Bryne.

Haaland je oborio nekoliko rekorda, postao je prvi igrač koji je do 33 pogotka u Ligi prvaka došao sa samo 25 nastupa, najmlađi u historiji koji je stigao do brojke 3 i tek treći sa pet golova na jednom susretu uz Messija i Luiz Adriana, niko nikad nije dao više, a igru je napustio u 63. minuti.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista