MENI

Untitled design

Edin Džeko nastupao je za 3 od 4 ekipe koje su u u finalima dva najjača klupska takmičenja Evrope, brojke su fascinantne

Kapiten nogometne reprezentacije BiH i član Intera Edin Džeko sa Nerazzurima je ove sezone izborio finale nogometne Lige prvaka.

Tamo ga čeka duel sa bivšim klubom Manchester Cityjem dok će u finalu Evropske lige snage odmjeriti Roma njegov nekadašnji klub čiji dres je zamjenio onim Intera i Sevilla.

MILAN, ITALY – JANUARY 31: Edin Dzeko of FC Internazionale applauds fans following the team’s victory in the Coppa Italia Quarter Final match between FC Internazionale and Atalanta BC at Stadio Giuseppe Meazza on January 31, 2023 in Milan, Italy. (Photo by Marco Luzzani/Getty Images)

Sa Interom će igrati i finale Kupa Italije, a interesantne su i brojke koje je popularni Dijamant napravio u pomenutim klubovima.

U dresu Vučice postigao je 119 pogodaka uz 54 asistencije i treći je strijelac svih vremena ekipe iz Rima, za Građane je pogađao 72 puta uz 38 dodavanja za saigrače, dok je u dresu Intera trenutno na 31. pogotku uz 15 asistencija. Brojke na kojima mu mnogi zavide.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista