MENI

1

Edin Džeko odigrao meč sezone

Kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko se nalazi u izvrsnoj formi što je potvrdio u visokoj pobjedi nad Bolognom. Inter je slavio sa 6:1, a bh. napadač je postigao gol te upisao asistenciju.

Imao je “Dijamant” joj nekoliko dobrih partija ove sezone kao one protiv redovne mušterije Viktorije iz Plzena u Ligi prvaka ili Sasuola, ali dojam je da mu je sinoćnje izdanje najbolje u ovoj takmičarskoj godini.

Stvari za Nerazzure nisu krenule baš najbolje pošto je Lykogiannis zabio za 0:1 u 22. minuti, ali je četiri minute kasnije na scenu stupio Džeko. Popularni Dijamant je fenomenalno pogodio iz voleja sa vrha kaznenog prostora. Jedan od njegovih najljepših golova u karijeri.

Do kraja prvog dijela Inter je preokrenuo nakon što su pogodili Dimarco iz slobodnog udarca te Lautaro Martinez glavom poslije ubačaja iz kornera.

Na startu drugog dijela Džeko je mogao zabiti drugi gol, ali je iz blizine pogodio prečku.

Dimarco je u 48. minuti zabio za 4:1 te tako riješio sve dileme oko pobjednika, da bi u 59. minuti Džeko izborio penal kojeg je u gol pretvorio Calhanoglu.

Konačan rezultat domaći su postavili u 76. minuti. Džeko je bio u ulozi asistenta, a mrežu je zatresao Gosens za najubjedljiviji trijumf ove sezone popularnih Nerazzurra.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista