MENI

Edin Džeko večeras igra protiv svoje najdraže mušterije

Nakon što je prošle sedmice igrano prvo kolo grupne faze nogometne Lige prvaka, već ove na rasporedu je drugo. Naravno, razlog ubrzanog tempa je Svjetsko prvenstvo koje se igra u Kataru u novembru i decembru, pa se sve mora stići završiti do tada.

Inter našeg Edina Džeke je u prvom kolu s 0:2 poražen od minhenskog Bayerna, a večeras ima mnogo lakšeg protivnika, gostuje u Češkoj kod Viktorije Plzen.

Češki tim može biti zadovoljan samim plasmanom u grupnu fazu Lige prvaka, gdje ih žrijeb nimalo nije mazio i svrstao u grupu smrti zajedno s Bayernom, Barcelonom i Interom.

Nije Plzen sreće imao ni kada je saznao da će na suprotnoj strani njihovih defanzivaca biti Edin Džeko, s obzirom na to da je našem napadaču ovaj češki tim najdraža mušterija kroz dosadašnji dio karijere.

Naime, uz Manchester United, Edin Džeko je najviše golova dao upravo protiv ovog kluba, ukupno devet.

S Manchester Cityjem je dva puta igrao protiv Plzena i oba puta postigao po jedan gol, da bi s Romom u tri utakmice postigao dva hat-tricka od čega jedan savršeni(pogodak glavom te desnom i lijevom nogom), dok je jedan gol Plzenu Džeko postigao kao član Teplica u sezoni 2005/06.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista