MENI

image-281

EL: Juventus se spasio poraza u sudijskoj nadoknadi, Roma bolja od Bayer Leverkusena

Odigrani su prvi polufinalni susreti Evropske lige, Roma je domaćem terenu savladala Bayer Leverkusen, dok se Juventus spasio poraza duboko u sudijskoj nadoknadi susreta protiv Seville.

Na Olimpicu je već u prvoj minuti Bayer Leverkusen imao dobru priliku, Robert Andrich je šutirao, ali je Rui Patricio odbranio njegov udarac. Pet minuta kasnije Florian Wirtz je dobro šutirao sa vrha šesnaesterca, međutim lopta je završila pored gola.

Domaći su imali najbolju priliku u 19. minuti, Lukas Hradecky senzacionalno odbranio udarac glavom koji je uputio Roger Ibanez. Vučica u 63. minuti dolazi do prednosti, Edoardo Bove je spremno dočekao odbijanac.

Bayer Leverkusen nakon primljenog gola nije uspio kreirati neku ozbiljniju priliku pred golom Rome, Mourinho i ekipa su bez većih problema odradili ostatak susreta pa su tako domaći slavili sa 1:0.

U drugom meču večeri, Juventus se uspio izvući u posljednjoj minuti utakmice i postići gol za 1:1. Prvu priliku na meču imali su gosti, Lucas Ocampos je šutirao u 17. minuti, ali je Szczesny Poljak na golu Stare Dame odbranio njegov udarac. Dvije minute poslije Dušan Vlahović je propustio dobru šansu, kada je iz odlične pozicije šutirao visoko preko gola.

Gosti desetak minuta poslije dolaze do vodstva, Lucas Ocampos je lijepo poslao pas za Youssefa En Nesyria, koji je odmah šutirao i pogodio za vodstvo Seville od 0:1. Pokušao je Ivan Rakitić sjajnim udarcem sa distance, lopta je išla pod prečku, a ponovo se istakao Wojciech Szczesny.

Kada su već svi mislili da je gotovo, Federico Gatti je u osmoj minuti sudijske nadoknade uspio postići gol za izjednačenje.

Revanš susreti oba meča se igraju za sedam dana.

Evropska liga:

Roma – Bayer Leverkusen 1:0

Juventus – Sevilla 1:1

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista