MENI

2

Emir Hadžić više nije sportski direktor FK Sarajevo

Vijest o Hadžićevom odlasku potvrdila je zvanično i Uprava kluba kao i oficijelna stranica Bordo tima. Hadžić je dao izjavu za službenu stranicu višestrukog prvaka BiH povodom ostavke.

“Prije svega želim da se zahvalim predsjedniku Ismiru Mirviću na ukazanom povjerenju. Bilo je zadovoljstvo raditi s njim i velika mi je čast biti sportski direktor Sarajeva u ovom periodu”, rekao je Hadžić i nastavio:

“Jasno je da polusezona iza nas nije bila u skladu s renomeom kluba, te da očekivanja nisu ispunjena, niti mi sami, niti navijači. Svjestan sam grešaka koje sam napravio i preuzimam odgovornost za njih.”

“Hvala svim uposlenicima kluba na profesionalnoj saradnji, kao i navijačima koji su nas bodrili u teškim trenucima”, rekao je predsjednik FK Sarajeov Ismir Mirvić.

“Siguran sam da je sa gospodinom Ismirom Mirvićem na čelu klub u dobrim rukama i da će uz podršku svih onih koji vole Sarajevo nastaviti rasti i razvijati se u pravom smjeru”.

Ovo je bilo drugo imenovanje Hadžića za sportskog direktora FK Sarajevo, ali ni približno tako uspješno kao prvo, kada je Koševo okitilo naslovom prvaka i pobjednika Kupa BiH.

Bivši napadač već je pronašao novi angažman te će biti angažiran u skauting službi za Balkan unutar VTCY Sports grupe koja između ostalih brine i za skauting FK Sarajevo.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista