MENI

1

Evropski klasik u finalu U-17 Svjetskog nogometnog prvenstva

Odigrane su dvije polufinalne utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva za igrače do 17 godina.

U prvom duelu sastale su se selekcije Argentine i Njemačke.

Obje ekipe su pružile odličnu igru, viđeno je čak 6 pogodaka, a regularni dio je završen rezultatom 3:3. Napadač Argentine Agustin Ruberto je postigao hattrick, a treći gol stigao je u sudijskoj nadoknadi, što je značilo da će pobjednika odlučiti penali. Elf je slavio rezultatom 4:2 u penal seriji, a odlučujući penal je u gol pretvorio Brunner koji je u regularnih 90 minuta postigao dva gola i postao heroj svoje reprezentacije.

U drugom polufinalnom meču su se sastali Francuska i Mali. Afrička reprezentacija je vodila na poluvremenu 1:0 pogotkom Diarre. Igrala se 55. minuta kada je reprezentativac Malija Sanogo dobio direktan crveni karton, a odmah nakon toga stigao je i pogodak Francuske za poravnanje. Trikolori su vratili stvari na početak preko Titija. Potpuni preokret je donio Bouneb u 69. minuti i to je na kraju bio i konačan rezultati utakmice, 2:1.

U finalu će se sastati Njemačka i Francuska, dok će se za treće mjesto boriti Mali i Argentina. Domaćin ovog Svjetskog Prvenstva je Indonezija.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista