MENI

1

Faruk Duvnjak i Vasilije Kuridža predstavljaju BiH na NBA i FIBA kampu!

U poljskom gradu Wroclavu od danas do 28. avgusta će biti 20 izdanje po redu kampa “Košarka bez granica, a čiji su organizatori NBA, FIBA i košarkaška federacija Poljske.

Posebno za bh. košarku što je značajno da ima dvojicu predstavnika, a to su Faruk Duvnjak i Vasilije Kuridža članovi Igokee.

BWB Europe 2023 u Wroclavu okuplja najbolje mlade igrače iz cijele Evrope kako bi učili direktno od sadašnjih i bivših FIBA, NBA i WNBA igrača, legendi i trenera. Ovaj prestižni kamp je pomogao da se  razviju neki od najboljih muških i ženskih košarkaša i košarkašica iz Evrope. BWB Europe 2023 podržan je pd strane Nike-a, globalni partner BWB-a od 2002. godine, koji učesnike oprema Nike odjećom i obućom.

Neki od učesnika ovog prestižno kampa ranije bili su igrači: Danila Gallinari (Washington Wizards; Italija; BWB Europe 2003), Killian Hayes (Detroit Pistons; Francuska; BWB Europe 2018 i BWB Global 2019), Dario Šarić (Golden State Warriors; Hrvatska; BWB Europe 2010) i Jonas Valanciunas (New Orleans Pelicans; Litvanija; BWB Europe).

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista