MENI

2

Faruk Hadžibegić novi selektor nogometne reprezentacije BiH

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine dobila je novog selektora. Bugarskog stručnjaka na klupi Zmajeva Ivayla Peteva naslijedio je iskusni bosanskohercegovački stručnjak Faruk Hadžibegić.

Potvrda je stigla nakon današnje sjednice Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH. Danima se to najavljivalo i špekulisalo, a sada je postalo zvanično, te Zmajevi u nove izazove kreću sa novim selektorom kojeg očekuje mnogo posla. Hadžibegić je već ranije bio na klupi naše reprezentacije, a posljednji angažman kao selektor imao je u reprezentaciji Crne Gore.

Prvi mandat na klupi reprezentacije BiH je imao od marta do oktobra 1999. godine uz učinak od dvije pobjede, dva remija te tri poraza u sklopu kvalifikacija za Euro 2000.

U trenerskoj karijeri koja traje duže od dvije decenije između ostalih vodio je Betis, Troyes, Dijon, Valenciennes, Gaziantepspor… Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine Hadžibegić i njegovi pomoćnici će vrlo vjerovatno početi bez prijateljske utakmice, a ugovor je potpisan do kraja kvalifikacija sa Evropsko prvenstvo uz mogućnost produženja ovisno o rezultatima.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista