MENI

4

FIFA izbacuje reprezentaciju sa SP-a?

Byron Castillo, desni bek nogometne reprezentacije Ekvadora, glavni je lik najveće afere pred SP-a u Kataru, koji počinje za dva mjeseca. Engleski Daily Mail objavio je dokaze, dokumente i audiosnimke, koji potvrđuju da je Castillo priznao da je lažirao nacionalnost.

Točnije, da je Kolumbijac koji nema pravo igrati za Ekvador u kvalifikacijama za SP, ali je to napravio lažiranjem dokumenata. Spomenuti izvor objavio je originalni Castillov rodni i krsni list na kojima piše da je rođen u Kolumbiji te da ima kolumbijsko državljanstvo.

Na snimci nastaloj 2018. Castillo u razgovoru s visokim dužnosnikom ekvadorskog nogometnog saveza govori da koristi krivotvorene dokumente koji mu omogućavaju da kao Kolumbijac rođen u toj državi zaigra za Ekvador te otkriva tko mu je pomogao da ih dobije.

Priznaje mu da nije rođen 1998. u Ekvadoru, kako lažno sam za sebe govori, nego tri godine ranije u Kolumbiji. Otkriva da mu je u sređivanju lažnih dokumenata pomogao Marco Zambrano, ekvadorski poduzetnik i vlasnik kluba NorteAmerica. “Marco mi je rekao da će mi pomoći s ovim”, čuje se kako Castillo govori na snimci.

Ako bi se utakmice u kojima je Castillo igrao registrovale 0:3 za protivnike, na Svjetsko prvenstvo otišao bi – Čile koji je i prije 4 mjeseca uložio žalbu na cijeli slučaj. Naime, Castillo nije igrao ni u jednoj utakmici protiv Perua i Kolumbije, ali jest u obje protiv Čilea koji bi u tom slučaju dobio šest novih bodova, dvije pobjede po 3:0 i skočio bi na četvrto mjesto.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista