MENI

9

Finale nogometnog Kupa BiH na programu je večeras, Velež ili Zrinjski?

Prvi put u finalu nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine igrat će mostarski rivali Zrinjski i Velež, a veliko finale u organizaciji Nogometnog saveza BiH na programu je večeras od 18 sati na Bilinom Polju u Zenici.

Bilino polje mjesto na kojem je upravo Velež prošle sezone nakon boljeg izvođenja penala srušio Sarajevo i došao do prvog trofeja od nezavisnosti države. Rođeni su na taj način izašli i na euroscenu, a i ove godine imaju sjajnu priliku i najbolju priliku zapravo, da osvajanjem trofeja dođu do Evrope.

Trofej Kupa BiH garantuje Veležu drugo kolo kvalifikacija za Konferencijsku ligu i početnu nagradu od UEFA-e u iznosu od 450.000 eura.

Zrinjski na Bilino polje stiže kao najdominantija ekipa Premijer lige Bosne i Hercegovine u sezoni u kojoj su apsolutno dokazali da su sa pravom na vrhu. Plemići su odbranili naslov prvaka, a sjajnu sezonu žele krunisati duplom krunom, prvom u historiji.

Dugo vremena Zrinjski čeka na trofej u Kupu BiH. Jedini su osvojili u sezoni 2007/08. pobjedom protiv tuzlanske Slobode.

Čast da sudi finalni meč koji se igra u srijedu od 19 sati pripala je Luki Bilbiji, Prijedorčaninu sa FIFA značkom. Nogometni savez BiH pripremio je i nagrade za finaliste takmičenja. Pobjedniku Kupa BiH pripada 30.000 KM, a poraženoj ekipi 20.000 KM. Osvajač Kupa BiH dobija prelazni pehar i pehar u trajno vlasništvo.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista