MENI

image-105

FK Sarajevo ‘kritikovao’ vlastite navijače: Razmislite o svojim postupcima

FK Sarajevo uputio je svojevrsnu kritiku vlastitim navijačima, ukazavši na veliki novčani iznos koji je Bordo klub u proteklom periodu uplatio na adresu Saveza zbog brojnih kazni.

Iz Sarajeva su istakli kako su u posljednjih 12 mjeseci za kazne platili čak 163.000 KM, po čemu su vjerovatno rekorderi u bh. fudbalu.

“Molimo vas, naše vjerne navijače, da razmislite o uticaju svojih postupaka. Budimo u solidarnosti, ne samo zbog ljubavi prema igri, već i zbog poštivanju njenih pravila i tradicije”, piše u objavi FK Sarajevo, u kojoj se dalje navodi:

“Navijajte glasno, skandirajte ponosno, ali uvijek s poštovanjem i dostojanstvom. Neka nas ne prepoznaju samo po našoj strasti, već i po našem sportskom duhu”.

“Prazne tribine služe kao snažan podsjetnik šta bi se moglo dogoditi ako ne poslušamo ovaj poziv. Ne želimo da se utakmice igraju u tišini, bez energije i strasti koju samo vi, naši navijači, možete pružiti”, zaključuje se.

Inače, FK Sarajevo će narednu utakmicu protiv Igmana na stadionu Asim Ferhatović Hase igrati bez prisustva publike, a potom će i na sljedeće dvije utakmice biti zatvorena istočna tribina Koševa.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista