MENI

1

FK Sarajevo započeo novi projekat u Butmiru, Mirvić objasnio detalje

FK Sarajevo počeo je sa izgradnjom savremenog fitness centra u Trening kampu u Butmiru.

Predsjednik Bordo tima Ismir Mirvić podijelio je prve kadrove radova, uz poruku “Budućnost nije i nikada neće biti upitna”, a za Klix je dao detalje o započetom projektu.

FK Sarajevo započeo novi projekat u Butmiru, Mirvić objasnio detalje

“Napravili smo prvi korak u tom projektu. Projekt će se sastojati od tri faze i očekujemo da svi radovi budu kompletirani do kraja iduće godine. Paralelno razgovaramo i s partnerima koji su prepoznali značaj kvalitetne infrastrukture za razvoj mladih sportista i koji su spremni na partnerstvo i sufinansiranje”, kazao je Mirvić, dodavši:

“Tvrdim da su igrači iz BiH jednako talentovani ako ne i talentovaniji i gladniji za uspjehom od igrača u drugim evropskim zemljama, a da ne spominjemo regiju. Međutim, kvalitet infrastrukture značajno zaostaje i na niskom je nivou”, rekao je predsjednik Sarajeva Ismir Mirvić za Klix.ba.

Najavio je da FK Sarajevo želi biti lider u investiranju u infrastrukturu.

“Naš trening centar će, pored otvorenih i zatvorenih terena s prirodnom i umjetnom travom imati i veliki funkcionalni fitness za izgradnju kondicije i snage, medicinski segment s savremenim aparatima za oporavak igrača kao i nutricionističko savjetovanje i ishranu”.

Objasnio je da je moderni nogomet zasnovan na “sport sienceu” i bez mjerenja i rada na konkretnim parametrima nema uspjeha i ostvarivanja visokih transfera u Iige petice ili MLS ligu.

“Neophodno je investirati privatni kapital, ali i sve sportske javne institucije moraju razumjeti značaj u sufinansiranju ovakvih projekata koji su ostavština za generacije mladih talenata i jedini put ka uspjehu”, izjavio je Mirvić.

Na taj način Sarajevo će dobiti savremenu teretanu u trening kampu po uzoru na najveće nogometne klubove svijeta, a planirana su i daljna ulaganja i proširenje postojećih kapaciteta.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista