MENI

Foto: FK Velež Mostar
Foto: FK Velež Mostar

FK Velež prodao Brunu Oliveiru u Južnu Koreju

Čelnici Veleža su nakon konsultacija sa šefom stručnog štaba Deanom Klafurićem prihvatili ponudu za transfer odbrambenog nogometaša Brune Oliveire u FC Gwangju iz Južne Koreje.

“Bruno de Oliveira Souza rođen je 09. juna 1996. godine i pored klubova u matičnom Brazilu, nastupao je u redovima NK Široki Brijeg, odakle je, u augustu prošle godine, pojačao redove mostarskih Rođenih potpisavši ugovor koji ga je sa klubom vezao do kraja naredne takmičarske sezone.

Iako se za kratko vrijeme svojim kvalitetnim partijama i odnosom uspio ustaliti u prvom timu Rođenih i predstavljati siguran bedem u odbrambenoj liniji tima, ponuda koja je stigla na adresu Rođenih bila je zadovoljavajuća za obje strane, te je donesena odluka o transferu ovog fudbalera u južnokorejski tim, te će nakon obavljenog ljekarskog pregleda isti biti obavljen.

Za vrijeme svog boravka u dresu Rođenih, upisao je ukupno 14 nastupa.

Fudbalski klub Velež Mostar najiskrenije zahvaljuje Brazilcu na profesionalnom pristupu i doprinosu ostvarenim rezultatima, te mu upućuje najljepše želje i puno sportske sreće u nastavku njegove fudbalske karijere”, navodi se u saopćenju.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista