MENI

1

Fluminense prvi učesnik finala Svjetskog klupskog nogometnog prvenstva

Saudijska Arabija domaćin je ovogodišnjeg izdanja Svjetskog klupskog nogometnog prvenstva, a nakon prve polufinalne utakmice dobili smo i prvog finalistu.

Fluminense je savladao egipatski Al Ahly rezultatom 2:0 i rezervisao mjesto u borbi za trofej najbolje ekipe na svijetu. Šampion Južne Amerike, je svoje svoje prvo učešće na Svjetskom klupskom prvenstvu započeo upravo u polufinalu dok je egipatski Al Ahly do polufinala došao nakon što je savladao Al-Ittihad rezultatom 3:1.

Sudija polufinalnog meča bio je Poljak, Szyom Marciniak i u 71. minuti je dosudio najstrožiju kaznu u korist Fluminensea, a siguran sa bijele tačke bio je Jhon Arias, a pobjedu Fluminenseu je ovjerio John Kennedy pogotkom u 90. minuti utakmice.

Marcelo koji je vjerovatno najveća zvijezda brazilske ekipe i ostatak brazilskog tima će protivnika u finalu Svjetskog klupskog prvenstva saznati danas nakon duela Urawe i Manchester Citya koji je na rasporedu u srijedu 19. decembra. Finale Svjetskog klupskog prvenstva zakazano je za 22. decembar 2023. godine.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista