MENI

Francuzi ipak organizovali doček za svoje nogometaše

Uprkos različitim najavama, Francuzi su ipak priredili mali doček za svoje nogometaše, koji su se nakon poraza u finalu Svjetskog prvenstva u Kataru vratili u domovinu.

Prvobitno, Francuska nogometna federacija je otkazala doček, ali je kasnije odlučila da ga održi u ograničenom obliku.

Prema riječima predsjednika FFF-a Noela Le Graeta, igrači i uprava jednostavno su željeli otići kući nakon sletanja, ali poslijepodne je savez najavio da će se prijem ipak održati.

Nakon što je avion sletio oko 20 sati, autobus sa nogometašima krenuo je ka Trgu Konkord, gde su se navijači okupljali već nekoliko sati. Već su otkazali klasičnu paradu na Champs-Élyséesu, gdje francuski sportisti pozdravljaju svoje pristalice nakon njihovih uspjeha.

Nešto prije 22 sata okupljeni navijači, njih nekoliko hiljada, mogli su da pozdrave srebrne nogometaše. Nakon dolasku u centar grada otišli su na balkon hotela Crillon, odakle su potom mahnuli svojim pristalicama, među kojima su prvi bili trener Didier Deschamps i kapiten Hugo Lloris, prenosi francuska novinska agencija AFP.

Prva procjena lista L’Equipe bila je da se na trgu okupilo 10.000 navijača, koji su najglasnije aplauzirali najboljim strijelcima tima Kylianu Mbappeu i Olivieru Giroudu.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista