MENI

1

Fudbal – Podijeljeno 240 pehara i 2.880 medalja učesnicima dječijih liga Kantona Sarajevo

U organizaciji Fudbalskog Saveza Kantona Sarajevo, u Sportskom centru “Safet Zajko” u Halilovićima održana je svečana ceremonija dodjele 240 pehara i 2.880 medalja svim učesnicima dječijih liga Kantona Sarajevo u takmičarskoj sezoni 2022/2023.

Dječija liga Kantona Sarajevo podijeljena je bila u tri lige, i to Liga pretpionira (2009, 2010 i 2011 godište), Liga pjetlića (2012 i 2013 godište) i Liga cicibana (2014 godište i mlađi) koja je u sezoni 2022/23 ukupno brojala 240 selekcija.

Više od 100 fudbalskih utakmica odigravalo se svakog vikenda u Sportskom centru „Sobol“ u Hotonju, Sportskom centru „Safet Zajko“ u Halilovićima, Sportskom centru „Zetra“, te Sportskom centru „Igman“ Ilidža, gdje se sve ukupno takmičilo skoro 3.000 dječaka i djevojčica iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva, a prošle sedmice je završeno i posljednje kolo.

Samoj ceremoniji je pristustvovao i veliki broj fudbalera, trenera, sportskih radnika, roditelja i drugih posjetilaca koji su se družili sa učesnicima dječijih liga, budućim zvjezdama fudbala u Bosni i Hercegovini.

Fudbalski Savez Kantona Sarajevo se zahvaljuje svima koji su pružili nesebičnu podršku i dali svoj doprinos za uspješnu realizaciju ovog najmasovnijeg omladinskog, odnosno dječijeg sportskog takmičenja u BiH, posebno Nogometnom Savezu BiH, Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo, Gradu Sarajevo, Općini Centar, Udruženju sudija i instruktora Kantona Sarajevo, Udruženju delegata Kantona Sarajevo, te našim dugogodišnjim partnerima na projektu JP „Lokom“, saopćeno je iz Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo. 

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista