MENI

11

Gegić jedan od najboljih u trijumfu Parisa, Lazić solidan u slavlju Budućnosti

U okviru sedmog kola Eurocupa sinoć je odigrano sedam susreta, a nastupili su i reprezentativci BiH Amar Gegić i Aleksandar Lazić u svojim klubovima.

Budućnost je na domaćem parketu uspjela savladati ekipu Trenta rezultatom 73:58. Tim iz Podgorice do pobjede je predvodio Marko Jagodić-Kuridža sa 20 poena i sedam skokova, dok se u poraženoj ekipi najviše izdvojio Darion Atkins sa 16 poena i također sedam skokova.

Reprezentativac Aleksanda Lazić je na ovom meču za nešto više od 25 minuta uspio ubaciti sedam poena, te dodati četiri skoka, jednu asistenciju i dvije ukradene lopte.

Paris našeg Amara Gegića je slavio u gostima protiv ekipe Slask Wroclaw rezultatom 69:77, a naš Zmaj je postigao 17 poena, imao je šest skokova, te po dvije asistencije i dva skoka. Najbolji u redovima Parisa bio je Kyle Allman sa 26 poena i šest asistencija, dok se kod poražene ekipe istakao Ivan Ramljak sa 12 poena i pet skokova.

Bivši reprezentativci BiH Nemanja Gordić i Aleksandar Stipanović su također odigrali solidne partije u pobjedi Cluja nad Joventutom rezultatom 98:82. Gordić je postigao 11 poena i podijelio je devet asistencija, dok je Stipanović postigao devet poena uz sedam skokova, te četiri asistencije.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista