MENI

sudije_premijer_liga-1-1500x1000

Glavni sudija na derbiju Željezničara i Borca je Luka Bilbija

Vikend je rezervisan za utakmice 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a danas je poznato i delegiranje sudija za ove utakmice.

Navijači će moći vidjeti nekoliko dobrih duela, a susret koji najviše pažnje privlači je onaj koji će biti odigran u Sarajevu.

Derbi utakmica ovog kola biti će odigrana na Grbavici gdje će Željezničar dočekati ekipu Borca iz Banja Luke.

Pravdu na ovoj utakmici dijeli Luka Bilbija , dok će mu asistirati Damir Lazić iz Brčkog, te Arnel Novalić iz Doboj Istoka. Četvrti sudija je Sabrija Topalović iz Zenice.

Široki Brijeg na svom terenu dočekuje Slogu iz Doboja, a glavni arbitar na ovoj utakmici bit će Admir Šehović iz Sarajeva.

Njegovi asistenti su Marko Perić iz Mostara, te Edin Redžović koji dolazi iz Sarajeva. Četvrti sudija je Josip Martinović iz Čapljine.

Leotar u Trebinju dočekuje ekipu Tuzla Cityja, a glavni sudac će biti Musa Mateo iz Čapljine. Asistenti su Marko Zelenika i Amer Macić, obojica iz Mostara. Delegat dolazi iz Sarajeva, a to je Benjamin Deljković.

U Banovićima igraju Sloboda i Sarajevo. Pravdu na ovoj utakmici dijelit će Dragan Petrović iz Banja Luke. Asistirati će mu Sreten Udovičić iz Prijedora, te Senad Ibrišimbegović iz Travnika. Četvrti sudija je Miloš Gigović iz Gradiške.

Admir Musić sudi na utakmici između Igmana i Posušja. Njegovi pomoćnici, baš kao i glavni sudija, dolaze iz Sarajeva, a to su Emir Zahiragić i Enes Đozić. Četvrti sudija je također iz Sarajeva, a njegovo ime je Adis Mulahasanović.

Utakmica između Veleža i Zrinjskog je odgođena.

Standings provided by Sofascore

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista