MENI

1

Gorane, hvala i čestitamo, poruka KSBiH bivšem selektoru Zmajica

Goran Lojo i Košarkaški savez Bosne i Hercegovine postigli su sporazum o raskidu ugovora, nakon što je prethodno ovaj istaknuti stručnjak podnio ostavku.

Upravni odbor KSBiH u komunikaciji s bivšim selektorom ženske seniorske reprezentacije također je dogovorio način isplate zaostalih obaveza prema njemu.

“Prije svega, zahvaljujemo se Goranu Loji na predanosti s kojom je obavljao posao selektora i vrhunskim rezultatima sa ženskom reprezentacijom. Njegov doprinos bh. košarci, ostvaren u proteklom periodu, zauvijek ostaje zapisan. Također se zahvaljujemo na razumijevanju i senzibilitetu prema delikatnoj situaciji u kojoj se nalazi Savez, prilikom dogovora o izmirivanju preostalih obaveza”, istakao je predsjednik UO KSBiH Dalibor Miloš.

U selektorskom mandatu Gorana Loje ostvareni su historijski uspjesi naših Zmajica, od osvajanja petog mjesta na Eurobasketu do plasmana na Svjetsko prvenstvo.

“Prešli smo dug put tokom ovih šest godina, koliko sam obavljao funkciju selektora seniorki. Zahvalio bih se igračicama, članovima stručnog štaba i svima u Košarkaškom savezu BiH koji su bili na raspolaganju reprezentaciji. Odlazim ponosan na ostvareno, ali također želim naglasiti da ću uvijek biti na usluzi KSBiH za bilo kakav vid pomoći i saradnje, bez ikakvog finansijskog uslovljavanja. To je moja druga kuća”, poručio je bh. stručnjak.

Košarkaški savez BiH ovom prilikom upućuje i čestitku Goranu Loji na jučer osvojenoj tituli prvaka Njemačke s ekipom Kelterna.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista