MENI

9

Gotovo 1400 navijača iz Engleske i Velsa dobilo zabranu putovanja na Svjetsko prvenstvo u Kataru

Više od 1.300 navijača koji su “upisani” kao nasilni i opasni iz Engleske i Velsa dobili su zabranu putovanja u Katar na Svjetsko prvenstvo u nogometu na kojem će nastupiti obje zemlje.

U posljednje dvije sezone na stadionima širom Ujedinjenog Kraljevstva bilježi se porast nasilja, a nogometni čelnici svih zemalja mnogo odlučnije su ušli u borbu protiv onih koji krše pravila ponašanja na sportskim događanjima. Nove mjere vide se u odluci da se onima koji su prepoznati kao nasilnici zabrani putovanje u Katar. Svi oni, ukupno 1.308 lica, moraju predati pasoše kako ne bi mogli putovati i prisustvovati utakmicama.

Navijači kojima je izrečena zabrana dolaska na utakmice zato što su ranije pravili probleme i vjeruje se da će izgrede ponoviti, morat će predati putovnice deset dana prije početka Svjetskog prvenstva.

“Nećemo dozvoliti da ponašanje manjeg broja ljudi koji krše zakon ikome pokvare uživanje u turniru“, poručili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova. Svjetsko prvenstvo u Kataru počinje 20. novembra

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista