MENI

image-217

Grci smijenili sedam najviših policijskih zvaničnika!

U neredima u Atini koji su izazvali navijači Dinama Bad Blue Boysi i u kojima je jedan je mladić, navijač AEK-a poginuo, grčka vlada se odlučila za radikalan potez.

Sedam najviših zvaničnika policije momentalno je smijenjeno sa svojih pozicija. Javnosti je o tome obavijestio ministar odbrane Giannis Ekonomu, prenosi Sport Klub.

Portal sdna donosi ekskluzivne dokumente do kojih su došli preko izvora iz policije, a koji, čini se, potvrđuju nevjerovatne greške i procjene grčke policije.

U prvom dokumentu vidi se kako je Odjeljenje za suzbijanje nasilja u sportu dobilo iz inostranih izvora informaciju da će oko 150 Bad blue boysa pokušati da uđu u Atinu na zabranjeno gostovanje.

Dokumenti su vrlo detaljni i navodili su čak i plan huligana Dinama u glavnom gradu Grčke. Dio njih će spavati kod svojih prijatelja, navijača Panatinaikosa, dio u prostorijama Panatinaikosovog fan kluba koji tek treba da se otvori, a dio u smještajima i apartmanima na aveniji Aleksandra, u blizini Panatinaikosovih prostorija.

U drugom dokumentu navodi se kako je isto odjeljenje imalo podatke kako su navijači AEK-a pozvali ljude sa svoje tribine ispred stadiona oko 19 sati, zbog “podjele sezonskih ulaznica“. U oba dokumenta stoji kako službe prate razvoj situacije i navijače i jedne i druge ekipe.

Sukobi su izbili više od sat vremena pošto je završen trening Dinama. Pošto je ekipa napustila stadion, navijači sa obje strane bacali su baklje, Molotovljve koktele i kamenje. Nejasno je kako je tako velika grupa navijača uspjela da prođe cijelu državu i stigne do Atine, a da automobile ni na jednom mjestu nisu zaustavile policijske snage koje su znale za zabranu organizovanog kretanja navijača .

Sukobi su izbili pošto su navijači Dinama, uprkos zabrani dolaska navijača iz Hrvatske na stadion AEK-a, uspjeli automobilima doći do Atine i dočekati navijače Panatinaikosa na stanici Irene, odakle su krenuli podzemnom željeznicom i otišli do stadiona AEK-a u Nea Philadelphiji kako bi napali navijače AEK-a.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista