MENI

3

Hadžibegić od danas novi selektor nogometne reprezentacije BiH

Faruk Hadžibegić će od danas i zvanično biti novi selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. Poznata su i imena njegovih saradnika, a sada već bivši selektor zahvalio se igračima i saradnicima na saradnji.

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će dobiti novog selektora, a kako je ranije i najavljivano, bugarskog stručnjaka Ivayla Peteva, na klupi će naslijediti Faruk Hadžibegić.

Bugarskom stručnjaku Ivaylu Petevu, krajem prošle godine je istekao ugovor sa Nogometnim savezom Bosne i Hercegovine, a čelni ljudi bosanskohercegovačke nogometne vlade nisu mu odlučili ponuditi novi.

Kako sportsport.ba saznaje Petev se igračima zahvalio na odrađenom tokom njegovog mandata na zajedničkoj viber grupi i poželio im mnogo sreće u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Na njegovo mjesto iako još uvijek nema zvaničnih potvrda dolazi Faruk Hadžibegić koji je ranije imao priliku voditi Zmajeve. Elvir Rahimić ostat će član stručnog štaba, kao i Almir Seferović, čovjek koji je zadužen za fizičku spremu Zmajeva.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista