MENI

1

Hamza Turulja nastup na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj završio na petom mjestu

Bosanskohercegovački karatista Hamza Turulja je nakon pet pobjeda i dva poraza na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti takmičenje je okončao na petom mjestu.

U pojedinačnom dijelu takmičenja nastupio je među 82 predstavnika, a redom je pobjeđivao karatiste Alžira, Kineskog Taipeia, Kenije, Turske i Koreje, a poražen je polufinalu od predstavnika Mađarske i osvajača olimpijske bronze nakon po mnogima zbog domaćinskog suđenja.

Meč za bronzanu medalju je izgubio od ruskog predstavnika koji se takmičio pod neutralnom zastavom.

Muška ekipa u borbama Bosne i Hercegovine je pobijedila reprezentacije Senegala 3:1, Kanade 3:0, Mađarske 3:0 i meču za polufinale poražena od Francuske 3:2.

Hamza je u ekipnom dijelu upisao tri pobjede u isto toliko mečeva pobijedivši predstavnika Senegala rezultatom 8:0, predstavnika Mađarske od kojeg je izgubio u polufinalu pojedinačnog dijela rezultatom 4:1 i olimpijskog pobjednika te tri puta uzastopnog prvaka svijeta iz Francuske rezultatom 4:3.

Od ostalih takmičara BiH plasman je ostvario Mahir Džuho sedmim mjestom nakon tri pobjede i dva poraza u kategoriji do 84 kilograma.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista