MENI

haos-nakon-utakmice-u-sad-igrac-liverpoola-se-tukao-s-navijacima-jer-su-mu-napali-porodicu-nuuuun-1_668f9255f2d5b

Haos nakon utakmice u SAD: Igrač Liverpoola se tukao s navijačima jer su mu napali porodicu

Fudbaleri Kolumbije pobijedili su Urugvaj rezultatom 1:0 i tako se plasirali u finale Kopa Amerike gdje će se igrati s Argentinom.

Ovo je prvi put da su Kolumbijci u finalu poslije 23 godine ovog takmičenja. Utakmica je odigrana u Šarlotu, a jedini pogodak, vrijedan finala postigao je Jefferson Lerma.

Međutim, utakmica je ostala u sjenci velikog skandala kada je jedan od navijača Kolumbije isprovocirao neke od fudbalera.

Bilo je bacanja piva, vrijeđanja i provokacija, a onda su igrači uletjeli među publiku, a napadač Liverpoola Darvin Nunez, je prednjačio i udario nekoliko puta neke od navijača.

Navodno, pijani kolumbijski navijači napali su njegove članove porodice u VIP loži.

“Ovo je sramota, policije nije bilo nigdje. Došla je tek poslije pola sata. Morali smo sami da branimo naše ljude, jer neko ne umije da se kontroliše kada pije alkohol”, poručio je Gimenez.

Prema izjava ljudi na licu mjesta, sam sukob nije nastao samo zbog provokacija, već i zbog toga što su bile ugrožene porodice fudbalera Urugvaja na jednom dijelu tribina, što je i potvrdio defanzivac Urugvaja Jose Maria Gimenez.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista