MENI

9

Hrvatska u polufinalu, pao je Brazil, a Livaković je ponovo junak

Hrvatska je odigrala svoju najbolju utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Kataru i izbacila Brazil nakon penala i 120 minuta u kojima su viđeni po jedan gol sa obje strane.

Vatreni su odigrali fantastičnih 45 i vrlo zrelih 60 minuta te je ovo bila jedna od najkompletnijih predstava otkad je Zlatko Dalić na mjestu selektora.

Prolazak Brazila je i vjerovatno najveća pobjeda, ako prolaz uporedite sa pobjedom, u historiji hrvatskog nogometa. Protiv Engleza 2018. Hrvatska je prošla u polufinale, ali prolazak protiv ovako izraženog favorita, koji je u dosadašnjem dijelu turnira bio najmoćnija ekipa uz Francusku, ne može se uporediti ni s jednom utakmicom do danas.

Drugi dio susreta onaj nakon 60. minute kao i dobar dio produžetaka je pripao Kariokama ali je Vatrene u igri držao fenomenalni Livaković koji je čudesnim odbranama, a kasnije i u penal seriji još jednom iskočio kao junak Hrvatske i ponovo ih odveo korak dalje.

I da ne zaboravimo strijelce meča Neymar je doveo Brazilce u prednost ali je rezervista Petković na samom kraju produžetaka stvari vratio na početak i odveo Hrvatsku do penal završnice koja je rezultirala historijskim trijumfom.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista