MENI

1

Humanitarna utakmica u Vitezu: Pobjeda sporta i humanosti

Sredstva prikupljena na humanitarnoj utakmici između prvakinja BiH – HRK Grude i hrvatskog prvoligaša ŽRK Osijek, koja je u petak odigrana u Vitezu, bit će doznačena za nabavku opreme za Odjel pedijatrije Hrvatske bolnice Dr. fra Mato Nikolić u Novoj Biloj.

Rezultat utakmice bio je u drugom planu, a organizatori iz Rukometne akademije Vitez, kao i gosti nisu krili zadovoljstvo svim aspektima organizacije ove nesvakidašnje sportske priredbe koju je pratilo nešto više od 350 gledalaca s tribina Gradske sportske dvorane, saopćili su organizatori.

Ističu da su ulaznice kupili i gosti iz Gruda i Osijeka te time dodatno i snažno ovjerili prijateljstvo ova tri kluba koje će se, napominju, nastaviti i u narednom periodu.

Uoči početka susreta predsjednik RA Vitez Nikola Čato uručio je prigodne darove gostima, koji su uzvratili jednakom mjerom, a predsjednik HRK Grude Zoran Trlin darovao je deset rukometnih lopti Akademiji.

Također, susret je počeo minutom šutnje u spomen za tragediju koja se nedavno dogodila u Gradačcu s porukom kako se nasilje nad ženama ne smije tolerirati.

Kada je u pitanju utakmica, nju su otvorile Osječanke koje su na samom početku povele rezultatom 5:1. Međutim od tada pa do kraja utakmice Gruđanke su bile potpuno ravnopravan protivnik. Najveća prednost ekipe Osijeka je iznosila četiri gola, a nekoliko minuta prije kraja utakmice Gruđanke su zaostajale samo jedan gol.

Organizatori napominju da je bila vidljiva razlika u stepenu priprema, jer je ekipa Osijeka već ranije počela s pripremama i utakmicama, dok su Gruđanke na ovu utakmicu došle ravno s priprema u Kupresu i praktično bez kontakta s loptom. Krajnji rezultat glasio je 21:17 za Osijek.

Uoči ovoga susreta, festival rukometa u Vitezu obogatile su i omladinske selekcije Viteza i Jajca odigravanjem prijateljskih utakmica.

Utakmica je protekla bez povreda takmičara, a pobijedio je sport te istinsko prijateljstvo i međusobna podrška, poručili su organizatori na kraju.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista