MENI

1

Igokea večeras gostuje Nymburku, pobjeda donosi baraž FIBA Lige prvaka

Sa veoma dobrim šansama da se dokopaju i prvog mjesta u grupi košarkaši Igokee otputovali su na noge Nymburku, gdje će večeras od 18.30 sati u petom kolu FIBA Lige prvaka tražiti novu pobjedu ove sezone.

Gostujući trijumf u prošlom kolu nad Bilbaoom vratio je ekipu trenera Dragana Bajića u igru za prvo mjesto na tabeli grupe D do kojeg može stići ukoliko joj se poklope rezultati ostalih utakmica. Porazom bi takođe ostali u igru za drugu ili treću poziciju koja donosi nastup u baražu za popunu top 16 faze.

Eventualnim slavljem Igokea bi izbacila češki tim iz trke za dalji plasman, a sebi osigurala dodatne dvije utakmice kao što je to bio slučaj prošle sezone. Prvi susret ove sezone sa ekipom iz Praga Igokea je riješila u svoju korist, a na ruku joj ne ide tradicija koja kaže da je poražena u dva dosadašnja gostovanja u Kralovki.

U drugom susretu petog kola Behcesehir će od 18 časova ugostiti Bilbao. U slučaju eventualnog poraza protiv Nymburka Igokea ne bi izgubila šanse za dalji plasman i tada bi sve rješavala na svom terenu 21. decembra protiv Bahcesehira u posljednjem kolu grupne faze takmičenja.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista