MENI

image-423

Igrač Bayerna ostavio trudnu ženu i dijete, pa povukao sramotan potez

Veznjak Portugala i Bayern Münchena Joao Palhinha (29) ovog ljeta ostvario je transfer karijere. Bayern je za njegove usluge platio čak 51 milion eura Fulhamu.

Palhinha je posljednje dvije godine igrao za Fulham, a prije toga nosio je dres Brage, Sportinga, Belenensesa i Moreirensea. Za portugalsku selekciju upisao je 31 nastup i postigao dva gola.



Otkako je trener Bayerna Belgijac Vincent Kompany, uglavnom ima ulogu rotacijskog igrača, ali pažnju fudbalske javnosti sada je privukao događanjima van terena. Palhinha se razveo od svoje supruge Patricije Palhares nakon tri godine braka, u trenutku dok je ona trudna, a već imaju dvogodišnje dijete.

Od Palhinhe se očekivalo da plaćanjem alimentacije omogući normalan život svojoj djeci, ali veznjak koji mjesečno zarađuje milion eura bivšoj suprugi ponudio je mizernih 500 eura mjesečno.

U šoku su i izvori bliski njegovoj porodici:

“Svi smo šokirani, da čovjek koji zarađuje milion eura ponudi samo 500 eura za uzdržavanje svog djeteta. Ovo je zaista jadno, pogotovo kad majka u ovom trenutku ne zna kad će se vratiti na posao. Svaki roditelj želi da mu dijete bude finansijski osigurano. Poznajem ljude koji plaćaju više, a ne zarađuju ni jedan posto njegove plaće.”

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista