MENI

image-138

Infantino pohvalio organizatore Svjetskog prvenstva u Kataru

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino pohvalio je organizatore takmičenja uoči borbi u četvrtfinalu Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru.

“Gledao sam sve utakmice. Mogu vrlo jasno reći da je ovo bila najbolja grupna faza na šampionatima do sada. Već sada možemo da se radujemo utakmicama koje nas tek očekuju” – kazao je Infantino u video obraćanju koje je objavila FIFA. 

Pohvalio je i posjećenost utakmica, prosječan broj navijača na stadionima do sada je bio 51.000. “Dva i po miliona ljudi na ulicama Dohe, nekoliko desetina hiljada svakog dana na stadionima. Bili smo svi zajedno, navijali jedni za druge, atmosfera je bila fantastična – rekao je Infantino.

Infantino je takođe pohvalio opšti nivo nogometa na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu. Prema njegovim riječima, nema više malih i velikih ekipa, prvi put su u eliminacione borbe ušle ekipe iz svih kontinentalnih konfederacija.” Ovo dokazuje da je nogomet zaista postao globalan” – zaključio je Infantino.

On je procijenio da je mečeve gledalo dvije milijarde gledalaca širom planeta putem televizijskog prenosa, a da bi ta brojka do finala 18. decembra mogla da dostigne pet milijardi

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista