MENI

6

Inter na krilima Edina Džeke savladao Milan i napravio veliki korak ka finalu Lige prvaka

Nogometaši Intera sinoć su na San Siru savladali Milan sa 2:0 u prvom meču polufinala Lige prvaka, čime su napravili značajan korak ka plasmanu u finale.

Otvaranje utakmice bilo je kao iz snova za Nerazzure. Već u 8. minuti poveli su preko Edina Džeke koji je sjajno dočekao centaršut Calhanoglua iz kornera i pogodio za 1:0! Ovim pogotkom “Dijamant” je ušao u odabrano društvo nogometaša obzirom da je postao tek sedmi igrač svijeta koji je nakon 30. godine postigao 20 ili više pogodaka u Ligi prvaka. Prije njega to je pošlo za “nogom” samo Messiju, Cristianu Ronaldu, Ibrahimoviću, Drogbi, Lewandowskom i Benzemi.

Ujedno postao je i drugi najstariji strijelac u polufinalu Lige prvaka, samo je legendarni Ryan Giggs ispred njega.

Nije se ni smirilo slavlje navijača Intera, a već je bilo 2:0! Igrala se deseta minuta kada Mkhitaryan pogađa na asistenciju Dimarca i Milan je bio na koljenima. Mogao je Inter brzo i do trećeg gola, ali su stativa i Maignan u dva navrata spasili Milan. Milan je prvi put zaprijetio tek nakon pola sata igre, ali atraktivan pokušaj Calabrije petom završio je u spoljnjem dijelu mreže.

U narednom napadu Lautaro pada u kaznenom prostoru nakon duela s Kjaerom i to je penal! Međutim, sudija Manzano poništio je svoju odluku nakon intervencije iz VAR sobe. Mogao se Milan vratiti u meč u 51. minuti, ali je rezervista Messias promašio veliku priliku. Nakon toga smo vidjeli veliki promašaj Džeke. Izašao je sam pred Maignana i imao sve vrijeme ovog svijeta da se namjesti, ali ga je francuski golman zaustavio!

Inter je imao sreće u 63. minuti kad je Tonali pogodio stativu nakon sjajne, najbolje akcije Milana na utakmici. Do kraja je Inter imao još nekoliko prilika da dođe do trećeg gola, ali nije ih iskoristio. Milan je bio gotovo bezopasan u finišu i ostalo je 0:2.

Džeko je teren napustio u 72. minuti kada ga je zamijenio Lukaku, dok je Krunić odradio svih 90 minuta utakmice.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista