MENI

1

Inter u potpunosti nadigrao gradskog rivala, Džeko i Krunić starteri

Nogometaši Intera savladali su na stadionu Giuseppe Meazza u 21. kolu Serije A gradskog rivala Milana rezultatom 1:0 te su tako nakon dužeg vremena napokon uvezali dva ligaška trijumfa u nizu.

Inter je od početka utakmice bio bolji rival, a Nerrazuri su u vodstvo stigli u 34. minuti. Calhanoglu je sjajno izveo korner, a Lautaro Martinez još bolje reagovao i glavom zakucao loptu u mrežu za rezultat prvog poluvremena.

U nastavku utakmice publika kako na stadionu tako i pored malih ekrana nije mogla uživati u atraktivnom nogometu. Inter je znalački kontrolisao utakmicu, dok Milan nije uspijevao stvoriti pritisak iz kojeg bi se izrodile prilike. Jedinu ozbiljniju imali su 20-ak minuta pred kraj meča, ali udarac Diaza koji nije išao u okvir gola bez problema je ukrotio Onana.

Džeko je igrao do 71. minute u redovima pobjedničkog tima, dok je sa druge strane Rade Krunić odradio svih 90 minuta. Inter je na drugom mjestu Serije A s 13 bodova zaostatka u odnosu na lidera Napolija, dok je Milan pao na šestu poziciju.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista