MENI

3095b6d7602b7323027afdedd63338a3

Irfan Smajlagić je novi selektor rukometne reprezentacije BiH

Predsjednik Rukometnog saveza BiH Kenan Magoda potvrdio je da je Irfan Smajlagić postao novi selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

“Upravni odbor RS BiH se odlučio za Smajlagića jer imamo istu viziju razvoja rukometa u našoj zemlji. Garantujem da će reprezentacija BiH konačno imati selektora koji će predstavljati viziju koju mi želimo”, kaže Magoda.

“Smajlagić je renomirano trenersko ime i njegova namjera je da posloži sistemski omladinske selekcije od čega će u budućnosti imati koristi i seniorska selekcija”, izjavio je Magoda.

Magoda napominje da je Smajlagić kreator velike generacije hrvatskih rukometaša koja se početkom ovog vijeka promovisala u najbolju svjetsku reprezentaciju.

14.01.2011., Arena Varazdin, Varazdin – 1. medjunarodni rukometni turnir Varazdin open 2011., RK NEXE Nasice – Bosna BH Gas Sarajevo. Irfan Smajlagic, trener Bosne. Photo: Marko Jurinec/PIXSELL

“Ovo je prekretnica rukometa u BiH. Červar je dobio gotov proizvod koji mu je praktično napravio Smajlagić, a slično želimo da napravi i od naše selekcije. Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo uskoro počinju i rezultat će zavisiti od brojnih faktora, ali nama je primarna smjena generacije. Nama treba sistemsko rješenje za budućnost i Irfan je idealan čovjek za to. Novčana sredstava mu nisu bila primarna, on je čovjek kojeg zanimaju dugoročni projekti i dovesti takvo ime u ovako teškoj situaciji u kojoj se savez nalazi je ravno čudu”, rekao je Magoda.

Smajlagić je zasigurno jedan od najboljih rukometaša s prostora bivše države, a u trenerskoj karijeri je vodio brojne klubove među kojima je i sarajevska Bosna. Posljednji aganžman u karijeri mu je bila pozicija selektora Irana.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista