MENI

1

Irfan Smajlagić: Moramo naučiti igrati pod pritiskom

U drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u rukometu reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je na domaćem terenu u Sarajevu od Crne Gore rezultatom 25:36.

Za Zmajeve je to bio drugi poraz u tekućim kvalifikacijama i već smo se doveli u tešku poziciju kada je u pitanju borba za plasman na EURO 2024. godine.

Nakon duela u dvorani “Mirza Delibašić” održana je press konferencija za medije na kojoj su obratili prvo selektor Crne Goran Zoran Roganović i reprezentativac Miloš Vujović.

“Želim se zahvaliti vama novinarima, ovo nisam vidio u regionu. Svaka vam čast, drago mi je da se prati rukomet. Bosna i Hercegovina sigurno ima budućnost sa Smajlagićem. Zahvaljujem se navijačima i jednim i drugim, ovo je bilo uživanje gledati. Bili smo eksplozivni i iskoristili smo svaku grešku BiH. Nama je uživanje igrati u ovoj atmosferi. Želimo da crnogorski rukomet bude jedno jedinstvo. Imamo poštovanje i siguran sam da možemo puno napraviti u budućnosti”, rekao je Roganović dok je Vujović dodao:

Selektor Irfan Smajlagić naveo je da reprezentcija mora naučiti igrati pod pritiskom.

“Svjesni smo da nismo bili pravi. Razočarenje je u ekipi. Mi smo u fazi upoznavanja, neki su bili impresionirani nastupom za reprezentaciju, to nije i ne smije biti alibi.

Mnogo rada je ispred nas, najlakše je biti negativan”, rekao je kapiten Mirsad Terzić, nakon toga riječ je imao selektor Smajlagić:

“Stalno govorimo o kvalifikacijama. Mi stvaramo reprezentaciju, nema tu sedam igrača koji su bili nosioci. Moramo se postepeno spremati i dođu ovakvi testovi. Svaki dan su druge reakcije igrača. Proće vremena da igrači dođu do nekog nivoa koji želimo, taj profesionalni nivo. Igrači odrađuju nešto što ne znaju, to je jedno sazrijevanje igrača u glavi, ovakve atmosfere, navijanje to moraju proći, moraju naučiti igrati pod pritiskom. Čestitam Crnoj Gori, odigrali su sjajno”, rekao je Smajlagić

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista