MENI

Foto: Vijesti.ba/Ilustracija
Foto: Vijesti.ba/Ilustracija

Iz Beograda tvrde: BiH nam želi oteti fudbalera!

Jedan od najtalentovanijih fudbalera u Srbiji, Samed Baždar, u posljednje vrijeme je došao u centar pažnje jer su za njega interes pokazale dvije reprezentacije – Srbija i Bosna i Hercegovina.

Riječ je o 20-godišnjem ofanzivcu rođenom u Novom Pazaru, koji ove sezone ima solidnu minutažu u svom Partizanu u kojem je i ponikao.

Baždar je prošao sve mlade selekcije Srbije ali se, prema pisanju srbijanskih medija, našao se na radaru naše reprezentacije.

Visoki zvaničnici Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u prethodnih nekoliko mjeseci razgovarali su sa Samedom Baždarom i objašnjavali mu koliko bi bilo dobro da obuče dres Zmajeva, tvrdi Kurir.

Isti izvor navodi da je za pregovore čuo srbijanski selektor Dragan Stojković Piksi i da ga je zbog toga pozvao za prijateljske utakmice protiv Rusije i Kipra.

“Da je prihvatio poziv iz Sarajeva, Baždar bi se našao u protokolu za baraž utakmicu za EP protiv Ukrajine, koja je na programu 21. marta u Zenici. Samed Baždar ima 20 godina i shodno pravilniku FIFA svaki fudbaler do 21 godine, može da odigra tri utakmice za neku seniorsku selekciju prije nego što se predomisli. Tako da u BiH se nadaju da još mogu dobiti Baždara”, navode iz Kurira.

Drugi srbijanski mediji pišu kako se Baždar već odlučio za Srbiju, pa neki zbog toga likuju.

“Saznajemo! Piksi oteo Bosni Sameda Baždara: Biser Partizana imao poziv iz komšiluka preko posrednika”, naslov je Telegrafa.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista